Sivaslıların Sitesi
.........Sitemize Hoşgeldiniz.........

Sivasımız Ve Reklamsız Bir Site İçin Aşagıdaki Kayıt Ol'a Basınız

İyi Forumlar
Sivaslıların Sitesi
.........Sitemize Hoşgeldiniz.........

Sivasımız Ve Reklamsız Bir Site İçin Aşagıdaki Kayıt Ol'a Basınız

İyi Forumlar
Sivaslıların Sitesi
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Sivaslıların Sitesi

Sivasın, Sivaslının, Sivası Sevenin Sitesi
 
PORTALPORTAL  AnasayfaAnasayfa  AramaArama  Latest imagesLatest images  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yapGiriş yap  

 

 Sivas Kebabı

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
By_CheeTaH
Administrator
Administrator
By_CheeTaH


Mesaj Sayısı : 42
Kayıt tarihi : 25/08/09
Yaş : 28
Nerden : Sivas

Sivas Kebabı Empty
MesajKonu: Sivas Kebabı   Sivas Kebabı Icon_minitimeC.tesi Şub. 06, 2010 2:11 pm

  • Yarım kg. koyun eti
  • tuz
  • soğan
  • kırmızı biber
  • karabiber
  • yarım kg. patlıcan
  • yeşil biber
  • domates


Koyun eti parçalanr, bunlar pirzola büyüklüğünde ayrılıp, tuz, soğan ve baharattan oluşan bir karışıma yatırılır. Bu etler bir ucu baston gibi eğik uzunca şişlere dizilir, alaca soyulup dilimlenmiş patlıcan, yeşilbiber ve domates de sırayla atrı şişe dizilir. Bu şişler bir tandırı andıran 1,5 metre derinlikte ve genişliğinde olan tuğlalardan örülmüş toprakla sıvanmış ocakta pişirilir. Ocağın üzeri açık olup asmak için bir tel vardır. Şişler ateş üzerinde dik asılarak pişirilir. İnce bulgur, salça soğan, biber, tuz ilavesiyle hazırlanan içle doldurulur.

Afiyet Olsun
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
https://sivasliyik.yetkin-forum.com
 
Sivas Kebabı
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Sivaslıların Sitesi :: Sivasım :: Sivas Yemekleri-
Buraya geçin: